wiesz co jeszCzy wiesz, co jesz? Podstawy o zdrowym odżywianiu

Program edukacyjny dla uczniów krakowskich szkół wszystkich szczebli, realizowany przez Pracownię Animacji Ekologicznej Ośrodka Kultury im. C. K. Norwida wraz z partnerami. Jego celem jest zwrócenie uwagi na potrzebę zdrowego i świadomego odżywiania. Program składa się z wykładów tematycznych, części badawczej – opracowania raportu oceny świadomości problemu, samodzielnych uczniowskich działań edukacyjnych, 24. Turnieju Wiedzy o Środowisku, a na zakończenie 25. Spotkania Młodych Ekologów w Krużgankach Bazyliki oo. Franciszkanów.

Korelacja właściwego żywienia młodzieży w okresie podejmowania aktywności fizycznej

14 marca 2017 r., godz. 10.00 - szkoły średnie, godz. 12.00 - szkoły podstawowe i gimnazjalne
Małopolska Wyższa Szkoła im. Józefa Dietla, os. Kościuszkowskie 2A

Ostatni z cyklu wykładów realizowanych w ramach programu „Czy wiesz, co jesz. Podstawy o zdrowym odżywianiu” podejmuje ważny dla młodzieży szkolnej problem połączenia właściwego odżywiania z podejmowanym i bardzo polecanym wysiłkiem fizycznym. Wykład ma za zadanie zwrócić uwagę nie tylko na ilość spożywanych posiłków, ale przede wszystkim na ich skład w tak ważnym dla młodego człowieka okresie rozwoju. Wstęp wolny.

Register to read more...

Zdrowa żywność i rekomendowane przekąski dla młodzieży

21 lutego 2017 r., godz. 10.00 - szkoły średnie, godz. 12.00 - szkoły podstawowe i gimnazjalne
Małopolska Wyższa Szkoła im. Józefa Dietla, os. Kościuszkowskie 2A

Podczas spotkania będzie można dowiedzieć się jak należy układać jadłospis i czego należy unikać w naszej diecie codziennej, aby nie zwiększać ryzyka zachorowania na cukrzycę, nadciśnienie, otyłość, czy miażdżycę. Wstęp wolny.

Register to read more...

Żywienie dzieci i młodzieży – zalecenia

5 grudnia 2016 r., godz. 10.00 - szkoły średnie, godz. 12.00 - szkoły podstawowe i gimnazjalne
Małopolska Wyższa Szkoła im. Józefa Dietla, os. Kościuszkowskie 2A

Wykład dr. hab. Marka Stępniewskiego. Wstęp wolny.

 

Register to read more...

Znaczenie żywienia w profilaktyce i leczeniu chorób cywilizacyjnych

17 stycznia 2017 r., godz. 10.00 - szkoły średnie, godz. 12.00 - szkoły podstawowe i gimnazjalne
Małopolska Wyższa Szkoła im. Józefa Dietla, os. Kościuszkowskie 2A

Wykład dr. hab. Marka Stępniewskiego oraz mgr Marii Kret. Podczas spotkania będzie można dowiedzieć się jak należy układać jadłospis i czego należy unikać w naszej diecie codziennej, aby nie zwiększać ryzyka zachorowania na cukrzycę, nadciśnienie, otyłość, czy miażdżycę. Wstęp wolny.

Register to read more...

May 2025
M T W T F S S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
norwid link
 
 
  biblioteka
Newsletter
Your mail*


Blogi
Kontakt

stat4u